Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Heppojen hörinät

Tämä sisältö on sadan prosentin varmuudella ainoastaan tallin asukkien kirjoittamaa! ;-) Lukemalla näitä tekstejä voit seurata arkeamme heppojen omasta näkökulmasta. 

Jehun jutut

Iloinen hirnahdus teille, rakkaat Lukijani! Se olen minä, Jehu,  taas täällä höpisemässä :-) Viimeisimmistä kuulumisista on jo piiiiitkä aika, pahoittelut siitä.

Mistä oikein aloittaisin? Hmm, vaikka siitä, että Riinu hommasi talliimme uuden hepan! Tämä uusi heppa on Suffe-pinto, joka on tamma. Voitte vaan kuvitella, kuinka lääpällään Laku on siihen, hahaha. Suffen saapumisesta on jo aikaa vaikka kuinka monta kuukautta, mutta muistin vasta nyt tulla kertomaan siitä teille.

Tässä on ehtinyt tapahtua myös kaikenlaista muuta: hoitajat ovat kadonneet kokonaan! Nyt meitä hoitaa tallin oma henkilökunta - ja kuulin Riinun höpöttelevän tallin käytävällä, ettei vanhoja ihania hoitajia tule enää ikinä takaisin :-( No, täytyypähän taas tottua tähän tuttuun hoitomenetelmään, sillä minun alkuaikoinani täällä tallissa ei ollut hoitajatoimintaa vielä ollenkaan. Eikä ole näköjään enää jatkossakaan.

Kaiken yllä mainitsemani lisäksi olemme joutuneet melkoiselle koettelemukselle! Nimittäin täällä meidän tallirakennuksessa valmistui vastikään remppa, jonka myötä kaikki täällä koki uudistuksen. Vaikken pitänytkään remontin aiheuttamasta metelistä ja muusta, niin lopputuloksesta ainakin pidän! Täällä on nyt paljon tilavampaa ja Suffekin sai tänne talliin uuden ja tilavan karsinan. 

Isot ja kuolaiset pusut vielä, arvokkaat Lukijani :-) Toivottavasti ehditte nauttia kesästänne, sillä teillähän alkaa pian koulukin, ellen ihan väärin hörise!

- Jehu, 7.8.2011

Lakun löpinät

Lämmin tervehdys armas lukijani! Mulla on teille uutisia, jotka haluaisin jakaa kanssanne. No, tästä se lähtee:

Mä olin tarhassani - otin ylväitä ja kauniita hölkkäaskelia - kunnes näin pihaan ajavan auton. Se auto veti perässään heppatraileria - oonko mä jo kertonut teille, että mäkin oon ollut semmosen kyydissä joskus? No, anyways, sieltä autosta tuli joku hyypiö, jonka tuntomerkkejä mä en ehtinyt painaa mieleeni, koska se ei ollut mun mielestä olennaista. Olennainen asia oli se, että sieltä trailerista talutettiin ulos heppa. Ja jumpe, mä en voi edes innokkaimmilla hörähdyksilläni teille kertoa, kuinka näyttävä se tamma oli!

Sitä tammaa talutettiin ihan meidän tarhan vierestä aina tallia kohti - mua alkoi ottaa semmonen touhu päähän! Minkä takia ihmiset on niin ilkeitä, että täytyy tehdä tolleen!? En päässyt ollenkaan tutustumaan tuohon ihastuttavaan hevosneitokaiseen... :-( No, kyllä mä vielä toivottavasti ehdin valloittamaan kyseisen hepan sydämen, lupaan sen!

No, on mulla jotain iloisiakin uutisia: Kingiksestä, siitä mun lurjusmaisesta tarhakaverista, tuli vähän aikaa sitten isukki! Kingis sai suloisen tammavarsa Rouskun, joka koikkelehtii jo nyt paksussa lumihangessa. Rouskun emä on tietenkin Ilo, joka majailee läheisellä tarhalla. Voitte vaan kuvitella, kuinka me hirnutaan mahamme aivan kipeiksi, kun se pikkuruinen vauveli kompuroi tuolla ja näyttää samalla niin hurjan söpöltä! :-D 

Lähetämme sinne teille kolminkertaiset hörähdykset, niin minun kuin Kingiksen ja Rouskun puolesta :-)

- Laku, 22.1.2011

Jehun jutut

Ja taas se Laku on mennyt tekemään itsestään täysin naurunalaisen... Minä olen se tallin komein ori ja sellaisena olen ollut jo ennen Lakun tuloa tänne talliin! Olenhan sentään vanha ja viisas - ja ennen kaikkea ensimmäinen heppa, joka Riinulla on ikinä ollutkaan :-) 

Tällä hetkellä minä rouskutan Riinun (lemppariomistajani) tarjoami rehuja karsinassani, eikä minulla ole hajuakaan siitä, paljonko kello on. No, sillä tuskin on mitään väliä, niin kauan kuin tätä rehua riittää ja minulla on mukavat oltavat! Pointtini kumminkin oli se, etten ole tehnyt mitään erityistä. Tai no oikeastaan mitään tavallisesta poikkeavaa, sillä tottahan toki minä aina piikittelen Lakua kunhan vaan ehdin! Ja no olenhan ehtinyt kurkotella karsinastani Loviisan ja muiden tammojen perään...

Arvokas hirnahdus Sinulle, rakas lukijani! Ja tulethan taas lukemaan nimenomaan MINUN hörinöitäni, myös ensikeralla?

Pssst, jätäthän Lakun osuudet suosiolla lukematta? ;-)

- Jehu, 17.1.2011

Lakun laukkailut

Hörrr! Minä päätin tulla jakamaan teille tätä meidän arkea omasta näkökulmastani, ettei se Riinu vaan mene löpisemään jotain ihan huttua teille! Mulla oli oikeen lista ihan teitä varten asioista, joista olisin voinut teille kertoa - mutta missähän se mun lista oikeen on!? Ei kai se Jehu ole taas mennyt syömään MUN muistiinpanoja? Hmph, yritä tässä nyt sitten jotain juttua teille kertoa, kun ei ole minkäänlaista käsikirjoitusta!

Äh, ettette pidä mua ihan tylsimyksenä ja unohda kokonaan mun upeeta luonnetta ja muuta, niin kai mun täytyy vaan vetästä tässä jotakin meidän arjesta. Mä pääsin tänään muiden heppakavereiden kanssa lenkkeileen, nimittäin me jolkoteltiin pienessä ryhmässä maastossa! Se oli huippukivaa, lukuunottamatta sitä, että mä säikähdin niitä lehdettömiä puunoksia - ne raapi mun kiiltävät lautaset ihan piloille :-( No okei, ehkä mä nyt vähän liioittelin... No, anyways, oli niin siistiä laukata ihan täysillä (vaikka no musta se selässä kiikkuva ratsastaja olis voinu juosta itte) ja oli se kyllä raskastakin. Yltiömäisessä hangessa kun ei mennäkään niin kevyesti kuin voisi kuvitella! Tai no, mä kevyenä ja sirona ja kauniina arabina tietty selviän kaikesta toisin kuin se jäntevä ja tynnyrimäinen Jehu... Hahaha, ei vaan! Emmä Jehu sua oikeesti täällä hauku, joten lopeta jo se mun puskeminen! Me ollaan tosiaan just nyt tarhassa ja toi Jehu vähän niin ku salakuuntelee mua ja mulkoilee mulle.

Hetkonen, joku tallitytöistä on hölkkäämässä ihan meidän tarhaan päin! Ai että meinaat ottaa mut kiinni vai? Meinaatko tosiaan, että mä menisin muka jo nyt takas karsinaan? Ei tämmönen peli kyllä vetele meikäläiselle! Anteeksi rakkaat lukijani, mutta mun on nyt mentävä, sillä aion juksuttaa vähän tota tallityttöä. Ehhehheh, kyllä mä oon sille ihan kiltti, vai mitä Jehu? ;-)

Pikaiset pusut vielä teille ja kuulumisiin!

- Laku, se tallin komein heppa 15.1.2011

©2019 Riinun Schleich talli - suntuubi.com